Wat zijn de nieuwste tafelgerei trends voor 2025?

De trends voor tafelgerei in de horeca in 2024-2025 laten een duidelijke verschuiving zien naar duurzaamheid, beleving en esthetiek. Hier zijn de belangrijkste trends op een rij:

1. Duurzame materialen

Milieubewustzijn is een grote factor:

  • Gerecycled porselein of glas

  • Bamboe en palmblad voor disposable opties

  • Biologisch afbreekbaar bestek of herbruikbare alternatieven

  • Minimalistische ontwerpen met een ecologische touch

2. Ambachtelijke & organische vormen

Gasten waarderen authenticiteit:

  • Ongelijke vormen en handgemaakte uitstraling

  • Ongeglazuurde randen of “imperfecte” afwerkingen

  • Aardse kleuren: terracotta, grijsgroen, zandkleur, diepblauw

3. Mix & match

Geen uniforme borden meer:

  • Verschillende soorten servies op één tafel

  • Verschillende texturen, kleuren of stijlen bij elkaar

  • Creëert een speelse en verrassende look

4. Kleuraccenten

Kleur wordt strategisch ingezet:

  • Warme tinten zoals okergeel, oudroze en saliegroen

  • Matte afwerkingen ipv glanzend

  • Gekleurd glaswerk (bijv. rookglas, amber, smaragdgroen)

5. Statement bestek & glaswerk

Ook bestek en glazen vallen op:

  • Zwart, goud of koperkleurig bestek

  • Glazen met reliëf of unieke vormen

  • Vintage of retro-invloeden in drinkgerei

6. Tafelpresentatie als storytelling

Tafelgerei wordt een verlengstuk van het concept van de zaak:

  • Natuurthema’s? Gebruik houten planken, stenen schalen.

  • Fine dining? Ga voor ultradun porselein en subtiel design.

  • Streetfood? Denk aan geëmailleerde borden of kleurrijk melamine.

Wil je ook advies en hulp bij jouw gedekte tafel? We maken graag met je kennis! 

iDEAL MasterCard Visa Bancontact V PAY Bank transfer Invoice Pin Cash Maestro
Mijn account
Je bent niet ignelogd. Log in om gebruik te maken van alle voordelen. Of maak nu een account aan.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Menu
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »